Director de program: Prof.dr. Dan Mihailescu

 Contact: Conf.dr. Mihaela Marcu–Lapadat (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.)

 Materatul este in curs de acreditare ca masterat profesional

Masterul de  Biologie Medicala se desfasoara in cadrul Universitatii din Bucuresti, Facultatea de Biologie, fiind organizat in cadrul  Departamentului de Anatomie, Fiziologie animala si Biofizica.

Programul masterului este pluridisciplinar,  implicand si participarea cadrelor didactice din alte departamente, precum  si realizarea de activitati de cercetare in laboratoarele acestora.

Obiectivele programului

  • Pregatirea teoretica si practica a viitorilor specialisti in biologie medicala, cu formarea de competente si abilitati necesare atat pentru activitatea de cercetare,  cat si pentru angajarea in laboratoarele de diagnostic si analiza cu profil medical
  • Studiul multidisciplinar al biologiei celulei normale si tumorale
  • Insusirea diferitelor metode  de diagnostic,  precum si a unor strategii terapeutice de ultima generatie

 Acest program de master se adreseaza absolventilor  Facultatii de Biologie, Biotehnologie, Biochimie, Chimie, Farmacie, Medicina umana si veterinara,  Agronomie, Politehnica.

 Absolventii pot continua activitatea de cercetare in cadrul Scolii Doctorale de Biologie din cadrul Facultatii de Biologie.

 Perspective profesionale ale absolventilor

  Absolventii masterului de Biologie Medicala sunt asimilati cu usurinta pe piata muncii, avand multiple posibilitati de angajare in laboratoare medicale publice sau private; in industria alimentara, farmaceutica, cosmetica; in centre de cercetare cu profil de biologie; in invatamantul superior de biologie, medicina, s.a.

  Forma de invatamant : zi

 Cifra de scolarizare: 50 absolventi cu studii superioare, pentru 18 de locuri subventionate si 32 de locuri cu taxa.

 Admiterea 2019: Se organizează în luna septembrie și constă în două probe:

  • Examen scris - Hematologie

  • Probă orală - Prezentarea succintă (maxim 10 minute) a părţii originale din lucrarea de licenţă. Prezentarea trebuie să conţină: Introducere. Ipoteze de lucru şi scopul urmarit. Metode. Principalele concluzii şi perspective.

 

Criterii de departajare in cazul egalitatii mediilor:

1. Nota la examenul scris

2. Media generala de absolvire a Facultatii (studii de licenta)

Tematică examen scris

  1. Seria eritroidă

  2. Patologia seriei roșii - clasificare

  3. Anemii hipocrome

 Bibliografie

  Plan de invatamant

Joomla! Debug Console

Session

Profile Information

Memory Usage

Database Queries