ALEGERI ȘCOALA DOCTORALĂ DE BIOLOGIEOferta de studii universitare avansate pentru doctoranzii înmatriculaţi la 01.10.2021, cursuri dedicate competenţelor transversale, cuprinzând şi numărul de credite acordate.

Aceste cursuri vor fi recunoscute în sistemul creditelor transferabile.În perioada 19- 20 NOIEMBRIE 2021, va avea loc la Facultatea de Biologie și Geologie, Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca, a VII-a ediție a simpozionul BIO.T.A. - Biodiversitate Tradiții și Actualitate.

 
Înscrierile se pot face până în 20 OCTOMBRIE 2021, accesând link-ul următor https://forms.office.com/r/7PcAfmj9Ff .

Lucrările simpozionului vor fi prezentate în română, dar sunt acceptare slide-uri sau postere și în engleză.

Circulara BIOTA        Afiș BIOTA 

 

ICI-CIVIS blended mobility program "Technical innovations in basic and translational research: applications to immunology-oncology (IO)"

Registrations for the ICI-CIVIS blended mobility program "Technical innovations in basic and translational research: applications to immunology-oncology (IO)" are now open on the website of the Institut Cancer et Immunologie (ICI) and the deadline for registration is July 30, 2021.

Website: https://www.univ-amu.fr/fr/public/international-mobility-program-institute-cancer-and-immunology-ici

All students can participate in the virtual part of the program (webinars) but only 5 students per university of the CIVIS consortium will be selected for the physical mobility. All students are asked to complete the registration form and specify whether they wish to register for physical mobility (check both options "Digital Mobility and Physical Mobility" in the "Mobility Information" box).

A selection committee will meet in September to select the candidates invited to participate in the physical mobility. Editia a 6-a a Simpozionului Internațional "Young Researchers in BioSciences (YRBS)"

Organizatia Studentilor pentru Natura din cadrul Facultatii de Biologie si Geologie (Universitatea Babes-Bolyai) va organiza online, in perioada 22-25 iulie 2021, Editia a 6-a a Simpozionului Internațional "Young Researchers in BioSciences (YRBS)".  

Data limită de înscriere este 20 mai 2021.

A 6-a ediție va avea atât sesiuni plenare cât și sesiuni de postere pe 4 tematici diferite: Biologie Moleculară & Bioinformatică, Biomedicină & Biochimie, Biotehnologie & Microbiologie și Ecologie și Biodiversitate. Pe lângă sesiunile plenare și de postere vom oferi și o gamă de workshop-uri pe comunicare în știință în vederea ajutării tinerilor cercetători în viitoarele lor cariere.

Pentru orice alte întrebări nu ezitați să ne contactați prin e-mail (contact.yrbs@gmail.com) sau să consultați pagina noastră web (https://yrbs.ospn.ro/), unde veți putea găsi mai multe informații legate de simpozion, organizatori și procesul de înscriere.  Sesiunea Stiintifica Studenteasca - Editia 2021

În data de 28 mai 2021 se va organiza Sesiunea de Comunicări Științifice a Studenților Facultății de Biologie – Ediția 2021. Studenții din ciclurile de licență, master și doctorat interesați sunt invitați să trimită rezumatele până la data de 10 mai 2021.
Rezumatele vor fi trimise la Prof Dr. Marieta Costache (marietacostache@gmail.com) și la Drd. Mirela Serban (mirey772002@yahoo.com).
Rezumatele vor fi publicate într-un volum de rezumate la Editura Ars Docendi. Fiecare participant la sesiune va primi un exemplar al acestui volum.
Lucrarile se vor organiza pe trei secțiuni și vor fi prezentate în fața unui juriu format din cadre didactice. Cele mai bune lucrări din fiecare secțiune vor fi premiate.

Matriță rezumat


EKUT webinars for Doctoral Candidates and Postdocs

The University of Tübingen will offer three online workshop and events which are of interest to doctoral candidates and/or postdoctoral researchers at CIVIS partner universities:

08/04 3.30 pm: Online Info-Meetings on Doing a Doctorate in Tübingen offered by the Graduate Academy

20/04 10:00-11:30 am: info session including time for Q&A on “Career Paths to a Professorship”

27/04, 10:00-12:00 am: info session including time for Q&A on "Funding Opportunities for Postdocs”

Potential participants can register for all three events by sending an Email to: info@graduiertenakademie.uni-tuebingen.de


 


 Studenții, cadrele didactice și cercetătorii UB, invitați să participe la competiția FameLab

Studenții, cadrele didactice la început de carieră și cercetătorii care studiază sau lucrează în matematică, fizică, chimie, biologie, medicină, tehnologie și inginerie în cadrul Universității din București sunt invitați să se înscrie la FameLab International, cea mai importantă competiție internațională de comunicare a științei. 

Înscrierea până cel târziu miercuri, 7 aprilie 2021, la competiția internațională FameLab. 

Formular de înscrierehttps://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=wXVirt3MRkCyoWJFosyj7N74_q1h8s1Bj90lAwzOGjpUOVpSVkNMQ0REM1hXSzNaNDA5NjVHTTcyQS4u

Pentru a se înscrie în concurs, participanții trebuie să își aleagă selecția online în cadrul căreia își vor susține prezentarea, completând formularul disponibil mai jos.

Tema competiției din 2021 este Science for a better future/Știința pentru un viitor mai bun, iar concurenții vor avea la dispoziție doar 3 minute pentru a fascina publicul și juriul cu o prezentare a unui subiect științific, fără a se folosi de prezentări tip PowerPoint sau de alte resurse.

Astfel, prezentarea va trebui să fie nu doar riguroasă din punct de vedere științific, ci și originală și interactivă, pentru a reuși să capteze atenția publicului larg. Prezentările vor fi evaluate în baza a trei criterii: conținut, claritate și carismă.  

Mai multe informații cu privire la înscrierea în competiție și la desfășurarea concursului în România sunt disponibile la: https://unibuc.ro/studentii-si-cercetatorii-ub-invitati-sa-aduca-stiinta-mai-aproape-de-publicul-larg-in-competitia-famelab/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=rugaminte_promovare_inscrieri_famelab_studentii_cadrele_si_cercetatorii_invitati_sa_participe_la_competitie&utm_term=2021-03-24

și pe site-ul British Council Romania:
https://www.britishcouncil.ro/famelab/inscrieri-competitie/aplica?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=rugaminte_promovare_inscrieri_famelab_studentii_cadrele_si_cercetatorii_invitati_sa_participe_la_competitie&utm_term=2021-03-24


 


 CIVIS anunță deschiderea înscrierilor pentru prima ediție a Școlii de Vară în Imuno-Oncologie

Mai multe informații găsiți aicihttps://unibuc.ro/civis-anunta-deschiderea-inscrierilor-pentru-prima-editie-a-scolii-de-vara-in-imuno-oncologie/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter_ub_universitatea_din_bucuresti_finanteaza_proiecte_cu_impact_in_societate&utm_term=2021-02-24

Termenul limită pentru trimiterea aplicațiilor este joi, 15 aprilie 2021

Pentru mai multe informații privind procesul de înscriere și de selecție: gratiela87@gmail.com luminita.marutescu@bio.unibuc.ro


The Ethics and Academic Integrity courses will be held online in English (ZOOM Platform). This course is mandatory for all doctoral students. To participate, please email at isds@unibuc.ro to register. In the e-mail you must mention, your name, the Doctoral School you belong to (Biology) and the e-mail address with which you will participate in the online meetings. After you send the email you will receive a link to connect to the online course.

The course schedule:

26 January 2021, 16-20

29 January 2021, 16-20

2 February 2021, 16-19

4 February 2021, 16-19Doctoranzii care au susținut public teza de doctorat, în baza H.G. nr.134/2016, în anul calendaristic 2018 (începând cu luna aprilie) cu termen de 24 de luni de publicare de la data susținerii, sunt rugați să trimită la secretariat@bio.unibuc.ro

ISBN sau link-ul (link-urile) unde apare teza publicată, conform declarației de opțiune publicare completată de doctoranzi la momentul susținerii publice.

Se trimit doar articolele publicate din teză care nu au fost raportate și luate în considerare pentru susținerea publică a tezei de doctorat și pe baza cărora s-a obținut titlul de doctor.

MODEL:

AUTOR - Prenume și nume, Titlul lucrării ....... , Editura ...... , anul publicării, ISBN .......................... , LINK / LINK-URI publicație/publicații

În cazul în care nu se vor primi opțiunile de publicare din partea fiecărui doctorand, ministerul va posta din oficiu tezele respectiveThe Ethics and Academic Integrity courses will be held online in english. If you wish to participate, please email at isds@unibuc.ro by 17.04.2020 to register. In the e-mail you must mention the e-mail address with which you will attend the online meetings.

Interdisciplinary School of Doctoral Studies Timetable for Ethics and academic integrity

 2nd semester, 2019-2020 Academic Year

Course

Professor

Contact information

Dates

Location

Ethics and academic integrity

3 credits

(in English for foreingn students)

Prof. Dr. Emanuel Socaciu

emanuel.socaciu@filosofie.unibuc.ro

emisocaciu@yahoo.com

09.04.2020

(16.00-19.00)

10.04.2020

(16.00-19.00)

20.04.2020

(16.00-20.00)

23.04.2020

(16.00-20.00)

Online


În data de 6 noiembrie 2019, ora 14:30, în sala de conferințe a PCBE (clădirea nouă a Facultatii de Biologie), Splaiul Independenței 91-95, vă invităm la un seminar de prezentare a burselor pentru cercetare ale Fundației germane Alexander von Humboldt în cadrul ICUB (Institutul de Cercetare al Universitatii din Bucuresti). Programele Fundației Alexander von Humboldt se adresează doctoranzilor și tinerilor colegi pentru burse postdoc (până în 4 ani de la sustinerea tezei de doctorat), profesorilor și cercetătorilor cu experiență (până în 12 ani de la susținerea tezei). Candidatura pentru bursa de cercetare Humboldt se face online, fără termene-limită, și nu are cote de țară ori de disciplină. Limba stagiului de cercetare este germana sau engleza.

On November the 6th, 2019, at 14:30, in the PCBE conference room of the new building of the Faculty of Biology (Splaiul Independentei 91-95), ICUB (the Research Institute of the University of Bucharest) hosts a presentation of the Alexander von Humboldt-fellowships for postdoctoral and experienced researchers. The programmes address postdocs up to 4 years after completion of their doctoral studies and experienced researchers up to 12 years after completion of their doctorate. Scientists may apply to the Alexander von Humboldt Foundation online. There are no submission deadlines for the application. Candidates from natural sciences should have good knowledge of German or English. Miercuri, 9 octombrie 2019, ora 14:00, în Aula Mare, Facultatea de Drept, Universitatea din București are loc Deschiderea Anului Universitar pentru doctoranzi  Anunț de selecție al grupului țintă în cadrul proiectului ,,Excelență în cercetarea interdisciplinară doctorală și postdoctorală, alternative de carieră prin inițiativa antreprenorială (EXCIA)”-pentru programul doctoral-Anunț de selecție al grupului țintă în cadrul proiectului ,,Excelență în cercetarea interdisciplinară doctorală și postdoctorală, alternative de carieră prin inițiativa antreprenorială (EXCIA)”-pentru programul postdoctoral-Vă informăm că în perioada 24-26 ianuarie 2019 se organizează un workshop cu tematica 

 Aplicații în statistică și R,

prin intermediul căruia Universitatea din București vine în sprijinul tinerilor cercetători și al doctoranzilor care desfășoară activități de cercetare experimentală și de prelucrare a datelor în diverse domenii. 

Prelegerile și discuțiile din cadrul workshopului se vor desfășura la Stațiunea Zoologică Sinaia a Universității din București, iar costurile de cazare și masă vor fi suportate de ICUB. 

Locurile disponibile sunt limitate, acestea urmând a fi alocate în ordinea solicitărilor de înscriere trimise pe adresa de email a Alinei Tigău  (alina.tigau@lls.unibuc.ro)

Aplicații în statistică și R este cel de-al doilea eveniment dintr-o serie de cursuri și workshopuri pe care ICUB își propune să le organizeze cu regularitate pe durata acestui an academic. Mai multe detalii privind programul cursurilor și temele abordate pot fi accesate aici: 

http://icub.unibuc.ro/index.php/component/jevents/eventdetail/1127/49%7C50%7C51%7C52%7C63/introduction-to-r-and-statistics?Itemid=1

EU e-Privacy Directive